En gemensam kreativ stund

Trädet

På vår senaste grupp tillsammans med bipolarna (som vi tyckte var ett roligt namn :D) så skapade vi bilder av hur vi skulle se ut om vi var träd och diskuterade kring i vilken miljö vi skulle vilja växa för att må bra och utvecklas. Resultatet blev fantastiskt vackra och unika träd!

” Det var en gång en kung, som gjorde ett besök i sin trädgård. Till sin förvåning fann han att både blommor, buskar och träd slokade och var på väg att vissna. Han frågade sina växter hur det kunde komma sig.

Eken sa att den slokade eftersom den inte kunde bli lika hög som tallen. När han vände sig till tallen fann han denne döende, eftersom den inte kunde blomma som rosen. Rosen vissnade eftersom den inte kunde ge frukt som apeln. Och på samma sätt var det med den ena växten efter den andra.

Men till slut fann han blåsippan, och den blomstrade som aldrig förr. På kungens fråga svarade blåsippan: ”Jag tog för givet att när du planterade mig ville du ha en blåsippa. Om du hade önskat en ek, ros eller apel hade du planterat det. Så jag tänkte, att eftersom jag ändå inte kan vara något annat än det jag är, ska jag försöka vara det så gott jag kan.”